Nieuws

Nieuws apps

De papieren krant wordt steeds minder gedrukt. Niet gek eigenlijk, want tegenwoordig bestaan er tientallen nieuwsapplicaties die jou constant op de hoogte houden van het laatste nieuws. Via je telefoon, tablet of pc is al het nieuws binnen handbereik.

24/7 op de hoogte

Je hoeft niet meer te wachten tot de krant van de volgende ochtend om het nieuws te kunnen lezen. Nieuwsapplicaties worden 24/7 bijgewerkt en het nieuws verschijnt hier al vrij snel op kort na de gebeurtenis. De tijd tussen gebeurtenis en bekendheid is hiermee drastisch afgenomen.

Nationale apps

Voor het nieuws van Nederland bestaan diverse apps. De meeste bekende zijn de NOS nieuwsapplicatie, de NU.nl app, het AD en die van de Telegraaf. Deze worden dag en nacht voorzien van het allerlaatste nieuws van zowel binnen- als buitenland. Ze geven je een goed overzicht van de meeste nieuwsberichten.

Lees je liever nieuws uit je eigen provincie? Ook dat is geen probleem. Bijna iedere provincie heeft wel een nieuwsapp waarop men dag en nacht terecht kan. Enkele voorbeelden zijn 1Limburg, Omroep Brabant, NH Nieuws, de Gelderlander en RTV Utrecht.

Internationale apps

Zit je vaak voor je werk in het buitenland of blijf je gewoon graag op de hoogte van het nieuws uit het buitenland? Dan doe je er goed aan om een internationale nieuwsapp te gebruiken. Ook deze applicaties zijn gewoon voor jou beschikbaar in de Google Play Store en de Apple iOS Store. Enkele bekende nieuwsapps van het buitenland zijn BBC, CNN, the Daily Mail en Euronews. Deze applicaties richten zich meestal ook op een land of gebied, maar brengen ook veel algemeen wereldnieuws uit.

Zakelijk nieuws

Voor de professionals zijn er applicaties te downloaden die relevant zakelijk nieuws tonen. Handig voor bijvoorbeeld beleggers, aandeelhouders, handelaren en bedrijven die veel met het buitenland zaken doen. Bloomberg, CNBC Breaking Business News, de News Pro App van Reuters en de central banking app zijn enkele voorbeelden die door veel professionals uit bepaalde sectoren worden gebruikt.

Terug naar overzicht